Serghei Bubka, preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean, a fost invitat la sediul CIO de la Lausanne de către şeful Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, pentru a coordona ajutorul umanitar pentru Ucraina, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bach a făcut anunţul într-o scrisoare adresată mişcării olimpice.

“Trebuie, în măsura posibilităţilor, nu doar să întărim asistenţa deja oferită, ci să se asigurăm şi de faptul că aceasta este coordonată într-un mod eficient. De aceea CIO i-a cerut urgent domnului Serghei Bubka, preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean şi membru CIO, să vină imediat la Lausanne pentru a coordona toate aspectele ajutorului umanitar adus comunităţii olimpice ucrainene. Cu susţinerea Solidarităţii Olimpice la Lausanne şi a echipei sale din Ucraina, domnul Bubka va coordona repartizarea fondurilor de solidaritate”, a explicat Thomas Bach.

El a precizat că pe termen lung Olympic Refuge Foundation se va afla într-o poziţie mai bună pentru a reacţiona după conflictul armat din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.