Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a apărat, joi, decizia de a li se permite sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 sub un steag neutru, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sportivii nu pot fi pedepsiţi pentru acţiunile guvernelor lor", a declarat Thomas Bach în cadrul unui forum la Geneva, în Elveţia. Acesta este, a spus el, "un război din cele 28 de războaie şi conflicte din lume, iar toţi ceilalţi sportivi concurează paşnic între ei".

Săptămâna trecută, CIO a anunţat că sportivii din Rusia şi din aliatul său, Belarus, care s-au calificat pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, vor putea concura fără steagurile, emblemele sau imnurile ţărilor lor. Acestor sportivi le fusese interzis să participe. Interdicţia rămâne în vigoare pentru echipele care reprezintă cele două naţiuni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.