La Paris, preşedintele CIO Thomas Bach a semnat în faţa invitaţilor prezenţi la sediul Comitetului de Organizare a Jocurilor, cele 203 invitaţii oficiale de participare la competiţie. Documentul a ajuns astăzi în România, la Casa Olimpică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la ceremonie, preşedintele Bach şi-a exprimat entuziasmul de a primi lumea la Paris pentru ceea ce va fi o „nouă eră” pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, conform cu reformele Agendei Olimpice 2020, servind drept un plan care va ajuta la modelarea viitoarelor ediţii ale Jocurilor Olimpice şi va inspira alte evenimente majore.

„Astăzi, la un an de la Jocurile Olimpice Paris 2024, sărbătorim o nouă etapă în această mare istorie olimpică care este a noastră”, a spus preşedintele CIO Bach. “Cu Jocurile Olimpice Paris 2024, putem aştepta cu adevărat cu nerăbdare apariţia unei noi ere a Jocurilor Olimpice. Aceste Jocuri Olimpice vor fi mai incluzive, mai tinere, mai urbane şi mai durabile. Acestea vor fi primele Jocuri Olimpice desfăşurate cu paritate perfectă de gen. În acest fel şi în multe alte moduri, ne putem aştepta la o ediţie a Jocurilor Olimpice care să se conformeze Agendei noastre de la început până la sfârşit”.

Fiind primele Jocuri care se adaptează pe deplin la reformele Agendei Olimpice 2020, Paris 2024 a minimizat construcţia. Jocurile Olimpice şi Paralimpice se vor desfăşura în 95% locaţii existente sau temporare.

Paris 2024 vizează, de asemenea, reducerea cu 50% a emisiilor de carbon în comparaţie cu media Londra 2012 şi Rio 2016, pentru a deveni primele Jocuri Olimpice aliniate la Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice, pe care guvernele acestei lumi l-au semnat în 2015, tot la Paris.

Jocurile Olimpice Paris 2024 vor fi primele Jocuri Olimpice cu egalitate de gen. CIO a alocat exact acelaşi număr de locuri de cotă atleţilor de sex feminin şi masculin.

Competiţiile vor avea loc în inima Parisului, de exemplu la Turnul Eiffel şi Place de la Concorde. Pentru prima dată în istoria Olimpiei, vom sărbători Ceremonia Olimpică de Deschidere în inima oraşului, cu râul Sena ca scenă pentru o primire senzaţională celor mai buni sportivi ai lumii, de către sute de mii de oameni de-a lungul malul râului.

Fiecare vizitator nu va fi doar un spectator, ci poate fi şi un participant. Paris 2024 a reuşit să includă o perioadă zilnică de exerciţii de 30 de minute în programele şcolilor primare franceze, cu scopul de a ajunge la 4,2 milioane de elevi la nivel naţional. „Maratonul Pour Tous” [„Maratonul pentru toţi”] va oferi 40.000 de alergători experienţa unică de a-şi alerga cursa chiar pe traseul maratonului olimpic.

Puterea unificatoare a Jocurilor

„Misiunea Jocurilor Olimpice este de a uni întreaga lume într-o competiţie paşnică”, a adăugat preşedintele Bach în timpul ceremoniei de invitaţie. În lumea noastră fragilă, cu conflicte, diviziuni şi războaie în creştere, avem nevoie de această putere unificatoare mai mult ca niciodată. Jocurile Olimpice trebuie să construiască întotdeauna punţi de înţelegere şi prietenie.”

CNO-urile care au primit invitaţii în timpul ceremoniei au fost:

Comitetul Olimpic Elen (Grecia fiind locul de naştere al Jocurilor Olimpice), reprezentat de preşedintele şi membrul CIO Spyros Capralos

Comitetul Olimpic Japonez (Jocurile Olimpice Tokyo 2020), reprezentat de Yasuhiro Yamashita, preşedinte al CNO, membru al CIO şi campion olimpic la judo, Comitetul Olimpic Chinez (Jocuri Olimpice de Iarnă Beijing 2022), reprezentat de Zhang Jiasheng, vicepreşedinte al NOC, Comitetul Naţional Olimpic Italian (Jocuri Olimpice de Iarnă Milano Cortina 2026), reprezentat de Giulia Quintavalle, membră a consiliului CNO şi campioană olimpică la judo, Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite ale Americii (Jocurile Olimpice LA28), reprezentat de Elena Meyers Taylor, membru al Consiliului de conducere al CNO şi de cinci ori medaliat olimpic la bob, Comitetul Olimpic Australian (Jocuri Olimpice Brisbane 2032), reprezentat de Alex Hill, campion olimpic la canotaj, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv Senegalez (Jocurile Olimpice pentru Tineret Dakar 2026), reprezentat de Mamadou D. Ndiaye, preşedinte al CNO şi membru al CIO, Echipa olimpică a refugiaţilor a CIO, reprezentată de Masomah Ali Zada, membru al echipei Olimpice pentru refugiaţi a CIO Tokyo 2020 la ciclism şi deţinător al unei burse CIO pentru sportivi refugiaţi, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Franţei (Jocurile Olimpice Paris 2024), reprezentat de preşedintele CNO şi membrul CIO David Lappartient.

În total, invitaţiile la Paris 2024 au fost trimise la 203 Comitete Olimpice eligibile. Acest lucru exclude CNO din Guatemala, care este în prezent suspendat, precum şi CNO-urile din Rusia şi Belarus. CIO a anunţat anterior că va lua decizia cu privire la participarea sportivilor individuali, neutri, cu paşaport rus sau belarus, în conformitate cu recomandările pentru federaţiile internaţionale şi organizatorii de evenimente sportive internaţionale privind participarea sportivilor cu paşaport rus sau belarus. în competiţiile internaţionale, la momentul oportun.

Emoţia în Franţa şi în întreaga lume este deja în creştere înainte de Paris 2024, aşa cum se vede prin cererea uriaşă de bilete. Aproape şapte milioane de bilete au fost achiziţionate până acum, Comitetul de organizare Paris 2024 s-a angajat să-şi realizeze obiectivul de a face „Jocurile larg deschise” şi accesibile pentru cât mai mulţi oameni. Aceasta include o structură de preţuri accesibilă a biletelor, cu bilete pentru toate sporturile disponibile pentru doar 24 euro pentru Jocurile Olimpice şi 15 euro pentru Jocurile Paralimpice, iar aproximativ 50% din biletele publice costă 50 euro sau mai puţin.

Pregătirile pentru Jocuri continuă

Înainte de a primi invitaţiile lor la Jocuri, reprezentanţii CNO prezenţi la Paris s-au alăturat preşedintelui Bach într-un tur al Satului Olimpic, înainte de a experimenta o sărbătoare specială cu sportivi şi alţi actori cheie pe râul Sena.

Ceremonia de invitaţie, care a prezentat mai multe spectacole care sărbătoresc cultura franceză, i-a avut gazde pe preşedintele Comisiei de coordonare Paris 2024 a CIO, Pierre-Olivier Beckers-Vieujant, şi pe preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, subliniind cele mai recente progrese înregistrate în organizarea Jocurilor Olimpice de anul viitor. în timp ce îşi exprimă entuziasmul şi anticiparea pe măsură ce pregătirile intră în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.