Fostul internaţional francez Thierry Henry a anunţat că renunţă începând de sâmbătă dimineaţă la social media, în semn de protest, deoarece rasismul şi bullying-ul de pe aceste platforme “sunt prea toxice pentru a fi ignorate” şi cei care ar trebui să ia măsuri nu fac nimic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Începând de mâine dimineaţă voi ieşi din aocial media până când cei la putere îşi vor putea reglementa platformele  cu aceeaşi vigoare şi ferocitate cu care o fac atunci când încalci copyright-ul. Volumul mare de rasism, bullying şi tortură mentală rezultată este prea toxic pentru a fi ignorat. Trebuie să existe răspundere. Este mult prea simplu să creezi un cont, să îl foloseşti pentru bullying şi hărţuire, fără consecinţe şi să rămâi anonim. Până când situaţia se va schimba, îmi voi dezactiva conturile de pe toate platformele de socializare. Sper să schimbarea va veni curând”, a notat Henry pe Twitter, Facebook şi Instagram.

Henry are 2,3 milioane de urmăritori pe Twitter, 2,7 milioane pe Instagram şi 10 milioane pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.