Avram Iancu, din Petroşani, unul din cei patru români care au luat startul la Maratonul 6633 Arctic Ultra, s-a retras din cursa de peste 350 de mile după primul punct de verificare. Pe traseu continuă Tibi Uşeriu, câştigătorul ediţiilor din 2016 şi 2017, care conduce cursa, precum şi Polgar Levente şi Florentina Iofcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avram Iancu, din Petroşani, este cunoscut pentru acţiunile sale temerare prin înot: traversarea Canalului Mânecii şi parcurgerea Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Anul trecut s-a decis să încerce şi Maratonul 6633, astfel că a completat  echipa României în cursa de plus 350 mile.

După primul punct de verificare, moment în care se afla pe locul 3, Avram Iancu a decis să renunţe la cursă, astfel că pentru România continuă Tibi Uşeriu, care a câştigat maratonul în 2016 şi 2017, precum şi Polgar Levente şi Florentina Iofcea.

Avram Iancu este cunoscut pentru traversarea înot a Canalului Mânecii sau parcurgerea, tot înot, a Dunării.

Cu excepţia lui Tibi Uşeriu, niciunul din ceilalţi români nu a mai participat la Maratonul 6633 Arctic Ultra, care este considerat cel mai dur din lume. Toţi cei patru s-au înscris în cursa cea mai grea, cea de plus 350 de mile.

Florentina Iofcea este stabilită în Canada, locuieşte în Aurora, aproape de Toronto, şi este prima româncă ce va lua startul la Maratonul 6633. În această vară plănuieşte traversarea Canadei de la est la vest (7.831 km), performanţă cu care speră să intre în Cartea Recordurilor.

La rândul său, Polgar Levente (37 de ani) este originar din Aiud şi este prima persoană cu dizabilităţi din lume care este acceptată la Maratonul 6633 Arctic Ultra. El şi-a pierdut braţul drept într-un accident de tren pe când avea doar 6 ani. Are la activ mai multe participări în maratoane ultra şi este şi voluntar Invictus.

Pe lista de start s-au aflat doi concurenţi pentru cursa de 120 mile, patru pentru cursa de plus 120 mile şi 23 pentru cea mai dificilă, cea de plus 350 mile.

Ediţia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra este cea de-a zecea, iar startul s-a dat joi, de la Eagle Plains Hotel.

Cursa de plus 350 de mile este estimată a se încheia în 17 martie, la Tuktoyaktuk, după un itinerariu care include atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile. În total vor fi parcurse 383 de mile până la linia de sosire (circa 617 kilometri, cu 57 mai mulţi decât în 2017).

În 2016, Uşeriu a câştigat Maratonul 6633 Arctic Ultra în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade Celsius. La start s-au mai aflat atunci doi români – Vlad Tănase şi Andrei Roşu – care au terminat la egalitate pe poziţia a treia.

La ediţia din 2017 a maratonului din Canada, Uşeriu a câştigat cu timpul de 158,25 ore.

În total, în cele nouă ediţii ale Maratonului 6633 Arctic Ultra doar 25 de competitori au încheiat cursa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.