Căpitanul echipei naţionale, Ciprian Tătăruşanu, a declarat, după înfrângerea cu Suedia, că adversarul a fost mult mai valoros decât formaţia română, de la portar până la atacant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Chiar am fost neputincioşi, echipa Suediei a fost mult mai puternică decât noi astăzi, s-a văzut o diferenţă foarte mare şi a obţinut o victorie meritată. Mai avem un meci de jucat şi asteptăm luna martie să vedem ce va fi cu Liga Naţiunilor. Nu contează cu cine jucăm, Scoţia sau Islanda, sunt asemănătoare, sunt de aceeaşi valoare. Da, putem să batem si noi anumite echipe, să nu uităm că echipa care ne-a învins astăzi a eliminat şi Italia, deci nu am jucat cu o echipă oarecare. Ne-am dorit să facem mai mult, dar la acest nivel nu este suficient să avem ambiţie şi să ne dorim, trebuie să avem şi valoare, iar Suedia a dovedit că este mai valoroasă ca noi. Calificarea s-a pierdut pe parcursul preliminariilor, în toate meciurile, nu într-un meci. S-a pierdut astăzi, că a fost meciul decisiv. În a doua repriză cu Suedia am avut o prestaţie foarte bună, din păcate nu am reuşit să egalăm, iar cu Norvegia ne-am bătut de la egal al egal. Nu mă puneţi să comentez ce părere au alţi oameni din fotbalul românesc (n.r. - despre plecarea lui Contra). Nu trebuie să le răspund tuturor celor care îşi dau cu părerea despre echipa naţională. Selecţionerul va avea o discuţie cu preşedintele FRF şi vor ajunge la o înţelegere. Vom încerca să facem un meci bun în Spania, deşi va fi foarte greu, pentru că Spania este mult mai puternică decât cu Suedia. Suedia a fosta astăzi mult mai valoroasă ca noi, de la portar până la atacant, s-a văzut o diferenţă de valoare foarte mare în acest meci. Sunt supărat, dezamăgit, bineînţeles, dar acesta este fotbalul, avem un meci peste trei zile, nu trebuie să facem din asta o tragedie, trebuie să ne antrenăm şi să facem un meci bun în Spania. Nu mi-a fost teamă că arbitrul a oprit meciul", a declarat Tătăruşanu, la ProX.

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. "Tricolorii" au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din play-off-ul Ligii Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

Au marcat: Berg '18, Quaison '34.

Echipa României a avut puţine şanse de a marca şi a înregistrat cea mai slabă evoluţie din aceste preliminarii, chiar din mandatul selecţionerului Cosmin Contra, fiind dominată autoritar de Suedia, care a ratat şi alte ocazii de a înscrie. Angajat din septembrie 2017, Contra mai are contract cu FRF până la finalul acestui an.

În acest meci a debutat Vasile Mogoş (Cremonese), 27 de ani, el fiind depăşit uşor de Frosberg, care a centrat la primul gol.

În celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Spania - Malta, scor 7-0, şi Norvegia - Insulele Feroe, scor 4-0.

Cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, clasamentul Grupei F este următorul: Spania, 23 de puncte, Suedia, 18 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luni, de la ora 21.45, după următorul program:

Spania - România;

Suedia - Insulele Feroe;

Malta - Norvegia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.