Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivei braziliene Rafaela Silva, în vârstă de 28 de ani, campioană olimpică en titre la judo, suspendată anul trecut pe o perioadă de doi ani pentru dopaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silva, care a obţinut medalia de aur la JO de la Rio, în 2016, la categoria -57 kg, a fost depistată pozitiv la 9 august 2019 cu fenoterol, produs folosit în special în tratamentul astmului. Ea a fost testată în timpul Jocurior Panamericane.

Sportiva a fost suspendată pe o perioadă de doi ani de Federaţia Internaţională de Judo, sancţiune confirmată în apel la 22 ianuarie.

Silva, care a spus mereu că este nevinovată, afirmă că s-a contaminat cu substanţa dopantă accidental, după contacte cu colega sa de cameră sau cu fani. Judoka a declarat şi că o ipoteză ar fi că substanţa ia fost transmisă de un bebeluş, copilul unei prietene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.