Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, sâmbătă, solicitarea făcută de patinatorii americani de a se organiza o ceremonie de decernare a medaliilor pentru proba pe echipe de la Jocurile Olimpice de iarnă, înainte de încheierea competiţiei. Ceremonia nu a avut loc la încheierea probei, aceasta fiind marcată de cazul de dopaj Kamila Valieva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sportivii voiau ca tribunalul să oblige CIO să le înmâneze medaliile de argint obţinute în concursul pe echipe în cadrul unei ceremonii publice, înainte de încheierea JO de la Beijing”, se arată pe site-ul TAS.

O comisie TAS a decis însă respingerea solicitării sportivilor, astfel că este menţinută decizia de a nu avea loc o ceremonie de decernare a medaliilor.

Proba a fost câştigată de echipa Rusiei, având-o în componenţă pe Kamila Valieva, sportivă aflată în centrul controverselor după ce a fost depistată pozitiv. Pe locul doi s-a clasat echipa SUA, iar pe trei a terminat Japonia.

Au apelat la TAS sportivii Evan Bates, Karen Chen, Nathan Chen, Madison Chock, Zachary Donohue, Brandon Frazier, Madison Hubbell, Alexa Knierim şi Vincent Zhou.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se înncheie duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.