Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de Comitetul Olimpic Rus (ROC) împotriva deciziei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a-i suspenda calitatea de membru, a anunţat luni acest organism judiciar independent, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contestaţia a apărut în legătură cu suspendarea de către CIO a ROC ca urmare a deciziei ROC de a include ca membri ai săi unele organizaţii sportive regionale care se află sub autoritatea Comitetului Naţional Olimpic (CNO) din Ucraina.

"În apelul său la TAS, ROC solicită ca decizia contestată să fie anulată şi să fie restabilit ca recunoscut de CIO, beneficiind de toate drepturile şi prerogativele acordate de Carta Olimpică", a precizat TAS într-un comunicat.

"Procedura de arbitraj a TAS a început. În conformitate cu Codul de arbitraj în materie de sport (Codul TAS), normele de arbitraj care guvernează procedurile TAS, părţile fac schimb de observaţii scrise, iar completul de arbitri care va decide în această chestiune este în curs de constituire.",notează TAS,

Comitetul Olimpic Rus a fost interzis cu efect imediat la 12 octombrie pentru că a recunoscut organizaţii regionale din patru teritorii anexate din Ucraina, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic.



CIO a adăugat că ROC nu va fi eligibil pentru nicio finanţare după ce a recunoscut la începutul acestei luni consiliile olimpice din regiunile Luhansk, Doneţk, Kherson şi Zaporizhzhia, dar că acest lucru nu va afecta niciun sportiv rus care concurează ca neutru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.