Organizatorii semimaratonului Conwy, din Ţara Galilor, au decis ca alergătorii care lasă gunoaie pe parcurs să fie descalificaţi. Ei au luat această măsură considerând că plasticul a devenit “o problemă din ce în ce mai mare”, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concurenţii au fost avertizaţi că dacă lasă gunoaie în zonele din afara celor amenajate pentru a li se da apă sau nu lângă un steward rezultatele le vor fi anulate.

La competiţie au participat aproximativ 3.000 de alergători.

Organizatorii încă nu au anunţat dacă vreun concurent a fost descalificat.

În luna aprilie, la maratonul de la Londra s-au luat mai multe măsuri pentru reducerea volumului de gunoi, după ce anul trecut de pe străzi s-au strâns după competiţie 47.000 de sticle de plastic.

La semimaratonul de la Cardiff, în octombrie, s-au folosit sticle de plastic sută la sută reciclabile, hârtie reciclabilă pentru afişe şi medalii făcute din zinc reciclat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.