Un tânăr în vârstă de 19 ani din Singapore a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare şi la 40 de oră de muncă în folosul comunităţii pentru că l-a ameninţat cu moartea pe fotbalistul Neal Maupay (Brighton) în iunie 2020, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Derek Ng De Ren, care a pledat vinovat, va trebui să nu iasă din  casă în intervalul orar 22.00 – 06.00 şi să meargă la psihiatru.

Tânărul, care i-a trimis fotbalistului o scrisoare prin care îşi cerea iertare, risca o pedeapsă de până la doi ani de închisoare şi o amendă de 12.000 de euro.

Derek Ng a devenit, potrivit Sky Sports, prima persoană din afara Marii Britanii condamnată pentru că i-a transmis mesaje de ameninţare unui fotbalist din Premier League. El a fost arestat în acest an, după ce a fost găsit în urma unei anchete a Premier League şi a autorităţilor din Singapore.’

La 24 iunie 2020, tânărul i-a transmis fotbalistului un mesaj de ameninţare pe Instagram, de pe un cont fără detalii de identificare: “Crezi că vei scăpa după ce l-ai accidentat pe Leno? În niciun caz... Dar să nu-ţi faci griji, tu vei fi în siguranţă, nu vei fi rănit. Este mai distractiv să te văd suferind atunci când cei pe care îi iubeşti suferă”. În următoarele două zile, el a mai trimis câteva mesaje de ameninţare.

Maupay nu i-a răspuns tânărului şi a semnalat cazul în sistemul online de plângeri cu privire la ameninţări al ligii engleze.

În 1 iulie 2020, Ng a creat însă alt cont de Instagram şi i-a trimis alt mesaj jucătorului: “Crezi că eşti în siguranţă raportând contul meu? O să vă omor pe tine şi pe familia ta”.

Un reprezentant al Premier League în Singapore a depus plângere la poliţie la 11 august 2020, precizând că Maupay a primit mesaje de ameninţare pe contul de Instagram de la o  persoană despre care se crede că este din Singapore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.