Japonia a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale de Rugby, învingând, sâmbătă, Irlanda, cu 19-12 (9-12), într-un meci disputat la Shizuoka, în Grupa A a turneului final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irlanda, numărul 2 în clasamentul mondial, a condus la pauză prin reuşitele lui Gary Ringrose şui Rob Kearney, ultimul eseu fiind transformat de Jack Carty. În acelaşi timp, japonezii, locul 9 mondial, au punctat prin trei lovituri de pedeapsă transformate de Yu Tamura.

În repriza secundă au mai marcat doar japonezii: Kenki Fukuoka, eseu transformat de Yu Tamura şi încă o lovitură de pedeapsă transformată de acelaşi Yu Tamura.

În clasament, Japonia s-a instalat pe primul loc, cu nouă puncte, din două jocuri, urmată de Irlanda, cu şase puncte (din care un punct defensiv din meciul cu Japonia), Samoa, cinci puncte (un joc), Rusia şi Scoţia (un joc), fără niciun punct.

În această grupă, urmează luni meciul Scoţia - Samoa.

Sâmbătă, de la ora 12.45, la Toyota City, se dispută partida Africa de Sud - Namibia, în Grupa B.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.