Suporterii transgender şi homosexuali vor fi "bineveniţi" la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, a declarat un responsabil pentru organizarea competiţiei, care a precizat că obiceiurile locale vor trebui respectate, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Homosexualitate este interzisă în Qatar şi legea nu este clară în privinţa persoanelor transgender. Acest subiect tabu este extrem de rar abordat în viaţa publică sau de către autorităţi. "Ţin să asigur toţi fanii, indiferent de gen şi orientare sexuală, religie sau rasă, că Qatarul este una dintre cele mai sigure ţări din lume şi toată lumea va fi binevenită aici", a declarat Nasser Al-Khater, responsabil pentru organizarea CM-2022.

El a avertizat că "manifestaţiile publice de afecţiune sunt dezaprobate", la fel cum nici "alcoolul nu face parte din cultura ţării".

"Pentru Cupa Mondială vrem să ne asigurăm că alcoolul va fi accesibil fanilor care vin din străinătate şi vor să bea ceva", a spus el, precizând că vor exista "locuri desemnate" de servire a băuturilor alcoolice, unde preţul unei halbe de bere va fi de circa 10 euro.

Potrivit lui Al-Khater, "peste un milion de suporteri' vor merge în Qatar în timpul CM, responsabilul asigurând că ţara are capacitatea de a "asigura securitatea" competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.