Fanii din Marea Britanie ai naţionalei Angliei cu bilete la sfertul de finală cu Ucraina, de la Roma, au aflat că nu îşi pot susţine echipa favorită din tribunele Stadionului Olimpic, chiar dacă sunt vaccinaţi cu schemă completă sau au teste negative pentru noul coronavirus, informează dailymai.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoanele care locuiesc în Marea Britanie pot intra în Italia, dar trabuie să stea în izolare timp de cinci zile, ceea ce înseamnă că, dacă un suporter ar fi plecat la Roma miercuri dimineaţă, ar fi obligat să stea în carantină până duminică, o zi după meciul Ucraina - Anglia.

Singurul mod în care o persoană poate evita obligaţie de izolare este să demonstreze că merge în Italia pentru "muncă, tratament medical sau pentru o urgenţă". 

Suporterii englezi sunt furioşi pentru că, spre deosebire de ei, personalul UEFA şi invitaţii forului european vor primi o scutire de carantină atunci când vor călători la Londra pentru semifinalele şi finala turneului de luna viitoare.

În aceste condiţii, Federaţia Engleză de Fotbal va facilita ca suporterii aflaţi printre cei 30.000 de britanici care locuiesc în Italia după Brexit să primească bilete prin intermediul ambasadei Regatului Unit la Roma.

De asemenea, echipa antrenată de Gareth Southgate ar putea primi susţinere de la fani din rândul celor 1,2 milioane de persoane născute în Marea Britanie, dar care trăiesc în Uniunea Europeană şi se pot deplasa în "Cetatea Eternă" pentru meciul de sâmbătă, de la ora 22.00, atâta timp cât nu au fost în Marea Britanie în ultimele 14 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.