Meciul dintre câştigătoarea Ligii Campionilor, Manchester City, şi deţinătoarea trofeului Ligii Europa, FC Sevilla, a început, miercuri seară, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu. Partida contează pentru primul trofeu al sezonului competiţiilor de club UEFA, Supercupa Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de start:

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Ake – Kovacic, Rodri – Palmer, Foden, Grealish – Haaland. Antrenor: Josep Guardiola

FC Sevilla: Bounou – Jesus Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres, Lamela – En-Nesyri. Antrenor: Jose Luiz Mendilibar

Meciul este arbitrat de francezul Francois Letexier.

Cele două formaţii s-au întâlnit de patru ori în competiţii de club UEFA, City câştigând toate cele patru meciuri (inclusiv două în faza grupelor Ligii Campionilor 2022/23). Cu toate acestea, Sevilla s-a îmbunătăţit mult de la sosirea lui José Luis Mendilibar ca antrenor în martie 2023, eliminând în special vecinii lui City, Manchester United, în drumul spre câştigarea Ligii Europa pentru a şaptea oară.

Aceasta este prima Supercupă a lui City, câştigătoare a Cupei Europei, în timp ce Sevilla a mai fost aici de şase ori (toate ca câştigătoare a Cupei UEFA sau a Ligii Europa). Cu toate acestea, se află la o serie de cinci înfrângeri în Supercupă, după ce a învins Barcelona cu 3-0 la debutul său în 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.