Preşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are mare încredere în Bogdan Lobonţ ca antrenor al naţionalei under 20 şi a menţionat că în alegerea selecţionerului echipei U21 nu s-a lăsat impresionat de relaţii emoţionale, ci de raţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem mare încredere în el că în primul rând va forma o echipă care n-are un obiectiv imediat, ci pe termen lung de a furniza jucători la lotul de U21. Nu există o competiţie oficială, ştiţi programul acestei toamne. Sunt numai meciuri cu caracter amical”, a spus Stoichiţă referitor la numirea lui Lobonţ la conducerea echipei under 21.

Mihai Stoichiţă a făcut referiri şi la o informaţie de pe gsp.ro, conform căreia el îl alesese pe Daniel Pancu selecţioner al lotului under 21, dar Răzvan Burleanu l-a numit pe Florin Bratu deranjat de adeziunea lui Pancu la campania lui Ionuţ Lupescu din 2018. “Am rămas şi eu surprins când am văzut acel articol, nu este nimic adevărat. Pancu a fost pe lista cu antrenorii posibili la U21. Pancu mi-e foarte bun prieten, la fel ca Florin. Dar eu nu aleg singur, mă consult cu cei din Comisia Tehnică, nu mă las impresionat de relaţii emoţionale, ci de raţionalitate. Practic este o problemă care nu există şi trec peste ea. Am văzut şi altă declaraţie, cum că fac schimbările la echipa naţională. Acum mi-a fost mai greu, Mirel a fost în Japonia... Cum să faci aşa ceva? Este incredibil. Rolul meu aici este de sfătuitor. Dacă au nevoie de un sfat eu cu mare plăcere îl dau. Întâmplător am fost şi eu antrenor la viaţa mea şi ştiu ce înseamnă. Tot timpul există fel şi fel de sugestii pe care trebuie să fii extrem de abil să le gestionezi. Eu am fost nevoit să le gestionez în mai multe limbi”.

Stoichiţă a subliniat că el nu impune decizii legate de viaţa vreunei echipe naţionale şi a adăugat că fotbalul românesc o să crească. “Primul lucru pe care l-a făcut federaţia a fost faptul că eu nu am niciun fel de imixtiune în viaţa echipei conduse de Lobonţ sau de oricine. Că discutăm, că avem un dialog... Asta e altceva. Decizia e a lui, nu a mea. O să crească fotbalul românesc pentru că văd că unele echipe sunt preocupate să promoveze tineri, să-şi facă academii”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.