La o lună după ce considera inutil sau chiar periculos vaccinul împotriva Sars-Cov-2, tenismenul grec Stefanos Tsitsipas, locul 3 ATP, a declarat, luni, că se va vaccina, în curând, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O voi face anul acesta pentru a putea merge la magazine sau la restaurante”, a spus finalistul ultimei ediţii a turneului de la Roland-Garros, la un post TV.

În august, el nu vedea cu ochi buni vaccinarea.

"La un moment dat, ar trebui (n.r. - să se vaccineze), sunt destul de sigur, dar până acum nu a fost obligatoriu pentru a juca, aşa că nu am făcut-o. Sunt tânăr, în categoria sub 25 de ani, pentru mine vaccinul nu a fost testat suficient. Şi există efecte secundare. Eu personal cunosc oameni care le-au avut. Nu sunt împotrivă, pur şi simplu nu văd un motiv pentru care cineva din grupul meu de vârstă să fie vaccinat", a spus Tsitsipas, aflat la turneul de la Cincinnati, atunci.

Aceste afirmaţii au provocat o reacţie critică a guvernului elen.

“El nu are nici cunoştinţele, nici studiile, nici munca de cercetare care să îi permită să-şi formeze acea opinie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Economou.

El a precizat că Tsitsipas este un mare sportiv, însă aici este vorba de “abilitatea sa de a evalua nevoia de vaccinare sau dacă vaccinul a fost testat o perioadă suficientă”. “Aş spune că persoanele care, prin excelentele performanţe în alte domenii, sunt o referinţă pentru publicul larg trebuie să fie de două ori mai precaute atunci când exprimă astfel de păreri”, a adăugat Economou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.