Omul de afaceri american Stan Kroenke a anunţat că a ajuns la un acord cu rusul Alişer Usmanov, pentru a prelua în totalitate controlul clubului Arsenal Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kroenke îi va plăti lui Usmanov 600 de milioane de lire sterline (671 de milioane de euro) pentru proporţia de 30 la sută pe care acesta din urmă o deţine la gruparea din nordul Londrei. Americanul va ajunge, astfel, să fie proprietarul unei cote de 97 la sută din acţiunile clubului Arsenal.

Într-un comunicat al KSE, compania americanului, transmis bursei londoneze, se arată că un singur proprietar ar fi capabil să-şi implementeze mai repede propria strategie.

Deşi acţionar, Usmanov nu făcea parte din comitetul director şi nu participa la decizii. Rusul, cu afaceri în domeniul producerii de oţelul şi minerit, a încercat anul trecut să cumpere el acţiunile deţinute de Kroenke, oferind un miliard de lire sterline, dar americanul a refuzat.

Kroenke va face o majorare de capital pentru a prelua controlul total al clubului, cu 45 de milioane de lire sterline din banii lui şi 557 de milioane de lire sterline de la Deutsche Bank.

La finalul tranzacţiei, valoarea clubului Arsenal va fi de 1,8 milioane de lire sterline.

Asociaţia suporterilor şi unul dintre acţionarii minoritari au contestat această afacere, considerând că Stan Kroenke va conduce clubul fără supraveghere şi îl va îndatora prin împrumuturi bancare.

Kroenke mai deţine, în SUA, echipa de baschet Denver Nuggets şi cea de fotbal american Los Angeles Rams.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.