Stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d'Ascq este transformat în numai trei zile dintr-o arenă care a găzduit, sâmbătă seară, meciul de rugby Franţa - Argentina, într-una de tenis, pentru finala Cupei Davis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transformarea stadionul echipei de fotbal Lille a început duminică, imediat după parida de rugby. Gazonul a fost scos şi în locul acestuia au fost turnate 150 de tone de zgură. Miercuri dimineaţă, jucătorii echipelor de Cupa Davis ale Franţei şi Croaţiei se vor putea antrena deja pe suprafaţa de zgură, înintea finalei care va începe vineri. La ora startului, vor fi gata şi tribunele suplimentare, care vor închide terenul pe toate cele patru laturi.

 

Stadionul Pierre-Mauroy este o arenă multifuncţională, care poate fi configurată pentru mai multe sporturi. Pentru fotbal, stadionul poate găzdui 50.000 de spectatori. Pentru tenis, într-o configuraţie cu acoperişul tras, arena are 27.000 de locuri.

Stade Pierre-Mauroy deţine recordul de asistenţă la un meci oficial de tenis, din 2014, când 27.448 de spectatori au asistat cum elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrinka câştigă prima dată Salatiera de Argint în faţa gazdelor franceze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.