Sportivii ucraineni au cerut, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO Thomas Bach şi preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic Andrew Parsons, suspendarea comitetelor olimpice şi paralimpice din Rusia şi Belarus şi interdicţii pentru sportivii din cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vă scriem astăzi în numele sportivilor ucraineni pentru a vă cere ca în calitate de conducători ai CIO şi IPC să suspendaţi imediat comitetele olimpice şi comitetele paralimpice din Rusia şi Belarus. Orice suspendare trebuie să includă şi interdicţii pentru toţi sportivii din sportul internaţional, inclusiv de la Jocurile Paralimpice de la Beijing.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, susţinută de Belarus, reprezintă o încălcare clară a Cartei Olimpice şi Paralimpice, încălcare care trebuie să atragă sancţiuni dure”, se arată în scrisoare.

În mesaj se precizează că sportivii, familiile lor şi prietenii lor sunt în pericol mare din cauza atacului Rusiei şi Belarusului. “Facem apel la dumneavoastră să vă alăturaţi comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte sancţionarea Rusiei şi Belarusului. (...) Lipsa unei acţiuni a CIO şi IPC va transmite un mesaj fiecărui sportiv şi lumii că aţi ales interesele Rusiei şi Belarusului în defavoarea intereselor sportivilor. Moştenirea dumneavoastră va fi definită de acţiunile dumneavoastră. Să nu aveţi îndoieli, sportivii din Ucraina sunt uniţi în ceea ce priveşte acest apel. A fost o provocare să vorbim cu toţi sportivii din Ucraina, pentru că ei caută să fie în siguranţă în adăposturi împotriva bombelor”.

Printre semnatarii scrisorii se numără Serghei Stahovski, Olga Harlan şi Vladislav Heraskevici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.