Sportivii ruşi vor putea concura ca participanţi cu drepturi depline sau ca sportivi neutri la Jocurile Paralimpice de anul viitor de la Paris, după ce membrii Comitetului Paralimpic Internaţional au votat vineri împotriva unei interdicţii totale pentru Rusia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia le deschide calea ruşilor, care au în prezent interdicţie de participare la orice competiţie paralimpică, să fie prezenţi la Paris, iar IPC va decide mai târziu, vineri, dacă vor face acest lucru în echipamentul complet al echipei naţionale sau dacă vor concura ca neutri, fără embleme naţionale, steaguri sau imn.

"La Adunarea Generală a IPC din Bahrain, membrii IPC au votat cu 74-65 (13 abţineri) împotriva unei moţiuni de suspendare totală a CNP (Comitetul Naţional Paralimpic) Rusia pentru încălcarea obligaţiilor sale constituţionale de membru", a precizat IPC.

Decizia vine cu două săptămâni înainte de sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic de la Mumbai, unde se va discuta şi despre participarea Rusiei şi a Belarusului la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.