Pelé, legenda fotbalului brazilian, internat de opt zile pentru chimioterapie, va trebui să-şi prelungească şederea în spital din cauza unei infecţii a tractului urinar, a anunţat, luni, spitalul Ambert Einstein din Sao Paulo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul fotbalist în vârstă de 81 de ani, de trei ori câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia (1958, 1962, 1970), a fost internat în spital pe 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie anul trecut.

La opt zile de la internare, spitalul a anunţat că a detectat o infecţie a tractului urinar în timpul examinărilor de rutină, ceea ce a dus la prelungirea spitalizării lui Edson Arantes do Nascimento. "Condiţiile clinice sunt stabile şi se aşteaptă ca el să fie externat din spital în zilele următoare", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pe 4 septembrie, Pelé a fost operat în acelaşi spital pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Starea de sănătate a lui Pele a fost fragilă în ultimii ani, cu mai multe internări. În 2019, a fost internat la Paris şi apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.