Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că va rupe unilateral contractul cu producătorul german de echipament sportiv Adidas, înţelegere scadentă abia în 2026, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RFEF acuză Adidas că lipsă de transparenţă şi de echitate: "(N.r. - Contractul cu Adidas) nu a întrunit criteriile de legalitate, transparenţă şi echitate, pe care RFEF le consideră minimum acceptabile".

Adidas s-a apărat menţionând că, în cei peste 35 de ani de colaborare, a prestat cele mai bun servicii şi a oferit cea mai bună calitate forului spaniol şi că nu există motive de reziliere. "Adidas doreşte continuarea colaborării până la expirarea perioadei convenite (n.r. - 31.12.2026) şi, dacă va fi nevoie, va lua măsurile necesare pentru a-şi apăra drepturile", a precizat compania germană, într-un comunicat.

Ruperea contractului semnat în 2015 va presupune, cel mai probabil, plata unor despăgubiri din partea RFEF. Forul spaniol a început deja demersurile pentru găsirea unui nou partener tehnic, invitând la negocieri companiile interesate.

RFEF colabora cu Adidas din 1992.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.