Sorna Cîrstea, locul 96 WTA şi cap de serie numărul 8, a pierdut finala turneului de categorie WTA International de la Taşkent, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 61 WTA şi cap de serie numărul 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul set, Sorana Cîrstea a fost depăşită clar de jocul în forţă, dar precis, al sportivei belgiene. Cu multe greşeli şi cu un serviciu slab, românca a fost mereu în urma adversarei. Cîrstea a condus cu 40-0 în primul ghem, dar şi-a pierdut serviciul. A mai făcut-o o dată la 2-4, iar Van Uytvanck a închis setul cu 6-2, după 32 de minute.

În setul al doilea, jucătoarea din România a devenit mai agresivă, a lungit punctele, a redus numărul erorilor şi a mişcat-o stânga-dreapta pe Van Uytvanck. Cîrstea a trecut la conducerea jocului şi pe fondul unei pierderi de precizie a lovitorilor venite de dincolo de fileu, dar şi în urma unei scăderi a mobilităţii rivalei.

La 1-1, Cîrstea a revenit de la 0-40 şi a reuşit să-şi facă serviciul, apoi a obţinut primul ei break în finală. Sportiva născută la Târgovişte a servit pentru meci la 5-3, dar şi-a pierdut serviciul. Însă în ghemul următor, după ce a salvat o minge de 5-5, Cîrstea a reuşit să egaleze la seturi, cu 6-4, după o oră şi 24 de minute.

Decisivul a început echilibrat. Cîrstea a avut, la 1-0, şase mingi de break, între care un "15-40", într-un ghem de aproape 12 minute, dar blegianca a reuşit să-şi fructifice serviciul. Ceea ce nu a reuşit Cîrstea, break-ul, a reuşit Van Uytvanck, într-un alt ghem lung şi sportiva din Belgia s-a desprins ulterior la 3-1. Ea a menţinut avantajul până la final şi s-a impius, cu 6-4, după două ore şi 24 de minute de joc. Jucătoarea română a salvat în ultimul ghem patru mingi de meci înainte de a se înclina. Totodată, ea a avut o minge de break şi de 5-5, însă din nefericire, ea a făcut atât punctele ei, cât şi pe cele ale adversarei în acest ultim ghem.

La Taşkent, învingătoarea va primi un premiu de 43.000 de dolari şi 280 de puncte, iar învinsa, 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea a câştigat turneul de la Taşkent în 2011. Ea mai are în palmares o finală la Budapesta şi alta la Toronto. După cel mai bun rezultat al ei din 2019, românca va urca pe locul 75 WTA.

Van Uytvanck este la al cincilea trofeu câştigat (două la Budapesta, la Quebec şi la Taipei). Belgianca va urca după finala de sâmbătă pe locul 44 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.