Federaţia de Handbal din Croaţia a anunţat, marţi, că nu va fi anunţată nicio campioană a sezonului 2019/2020, care a fost anulat din cauza pandemiei Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta a fost singura soluţie viabilă, pentru a nu produce efecte legale”, a explicat preşedintele federaţiei croate, Tomislav Grahovac, avocat ca profesie de bază.

Podravka, la feminin, şi RK Zagreb, la masculin, erau echipele lider în clasamente, dar nu vor obţine titlul de campioană. Zagreb a fost astfel oprită după 27 de titluri consecutive.

De asemenea, nu va retrograda şi nici nu va promova vreo echipă.

În vederea participării în cupele europene în viitorul sezon se vor lua în calcul clasamentele din sezonul anterior. Astfel, reprezentantele Croaţiei în Liga Campionilor vor fi, ca şi în anul 2019, Podravka şi RK Zagreb, alte cinci echipe (trei masculine şi două feminine) urmând a evolua în Cupa EHF şi Challenge Cup.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.