Americanca Sofia Kenin, locul 4 WTA, a fost desemnată jucătoarea de tenis a anului 2020, în ancheta WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2020, Kenin, 22 de ani, a câştigat Australian Open şi turneul de la Lyon, şi a disputat o altă finală de grand slam, la Roland Garros, pierdută în faţa polonezei Iga Swiatek, scor 4-6, 1-6.

Celelalte sportive nominaliztae de WTA la titlul de jucătoarea anului au fost Simona Halep, Victoria Azarenka din Belarus, japoneza Naomi Osaka, Arina Sabalenka din Belarus şi poloneza Iga Swiatek.

Cea mai bună echipă de dublu a fost desemnată perechea Kristina Mladenovic (Franţa) / Timea Babos (Ungaria), câştigătoare la Australian Open şi Roland Garros.

La secţiunea "Revenirea anului", la care a fost nominalizată şi Patricia Ţig, a fost desemnată câştigătoare Victoria Azarenka.

Jucătoarea cu cel mai semnificativ progres a fost aleasă poloneza Iga Swiatek, iar la debutul anului s-a impus Nadia Podoroska din Argentina.

Premiile au fost decise prin voturile reprezentanţilor mass-media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.