Juraj Slafkovsky, 17 ani, medaliat cu bronz cu echipa Slovaciei la Beijing, autor a şapte goluri în şapte meciuri, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului olimpic de hochei pe gheaţă, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juraj Slafkovsky îşi arată vârsta, purtând un aparat dentar şi având coşuri pe faţă. Pe gheaţă însă, tânărul slovac şi-a ameţit toţi adversarii cu semnul distinctiv al juniorilor în Europa: grila de protecţie de la cască.

Şi titlurile s-au strâns în dreptul lui, cel mai bun tânăr jucător, cel mai bun marcator, cel mai bun hocheist al tunreului, după ce extrema slovacă a jucat un rol esenţial în câştigarea medaliei de bronz pentru ţara sa.

În ciuda vârstei sale, Juraj Slafkovsky are un fizic impozant, 1,92 metri înălţime şi 100 kilograme.

La 13 ani, şi-a dominat compatrioţii cu trei ani mai mari din Slovacia, apoi a mers la Red Bull Academy din Salzburg (Austria), unde a profitat de infrastructura hipermodernă, mai ales vara, când două patinoare au servit drept "hub" pentru marile speranţe ale Europei Centrale.

S-a alăturat echipei TPS Turku în 2019 şi a debutat în echa naţională la ultimul Campionat Mondial de seniori, de la Riga, în mai-iunie trecut.

Acum, pentru el va urma cel mai probabil draftul pentru NHl, la care se anunţă a fi număul 1.

Echipa turneului olimpic este următoarea: Patrik Rybar (Slovacia), portar, Mikko Lehtonen (Finlanda) şi Iegor Iakovlev (ROC), fundaşi, Juraj Slafkovsky (Slovacia), Sakari Manninen (Finlanda) şi Lucas Wallmark (Suedia), atacanţi.

Finlanda a învins, duminică, la Beijing, cu scorul de 2-1 (0-1, 1-0, 1-0), deţinătoarea titlului, formaţia Comitetului Olimpic Rus, în finala Jocurilor Olimpice de iarnă. Bronzul a revenit Slovaciei, care s-a impus, sâmbătă, în finala mică, scor 4-0, în faţa Suediei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.