Sindicatul fotbaliştilor din Spania (AFE) a ameninţat cu greva dacă liga profesionistă va programa meciuri din primul eşalon al campionatului în SUA, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am săturat de aceste decizii unilaterale care îi afectează direct pe jucători", cum ar fi cea "de a evolua în fara Spaniei", a declarat preşedintele AFE, David Aganzo, după o reuniune a jucătorilor la care au participat şi vedete de la Real Madrid şi Barcelona, ca Sergio Ramos şi Sergio Busquets.

AFE le oferă câteva săptămâni oficialilor ligii pentru a renunţa la idee. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, la finalul lunii septembrie sau la începutul lui octombrie va trebui să începem să acţionăm", a precizat Aganzo, care s-a arătat "gata să meargă până la capăt", evocând posibilitatea unei greve.

"Suntem obişnuiţi să vedem un fotbal doar pentru a face bani şi pentru afaceri", s-a plâns preşedintele AFE, regretând că liga, care duce de câţiva ani o politică de cucerire internaţională pentru a se impune pe piaţa drepturilor de televizare, nu mai ţine cont de "sănătatea jucătorilor şi riscurile la care sunt expuşi".
 
Aganzo a punctat de asemenea calendarul "hiper-comprimat" şi "orele de care beneficiază numai publicul din străinătate".

Liga Spaniolă de Fotbal a anunţat, la 16 august, că a încheiat un acord pe 15 ani cu firma americană Relevent, conform căruia fotbalul din Spania va fi promovat în SUA şi Canada.

“Ca parte a înţelegerii, LaLiga plănuieşte să organizeze un meci din sezonul regulat în SUA, primul care se va disputa în afara Europei”, menţiona laliga.es.

Potrivit El Pais, primul meci din LaLiga găzduit de SUA ar putea avea loc chiar în acest sezon şi printre protagoniste se va număra FC Barcelona sau Real Madrid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.