Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA, calificându-se în semifinalele Shenzhen Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 19 ani, Sabalenka, înaltă de 1,82 metri, face parte din categoria jucătoarelor cu o singură abordare tactică a partidelor: să lovească mingea cât pot de tare. Nu contează poziţia în care se află, nici unde se duce mingea. Când nimereşte terenul, nu e uşor de returnat, dar nici imposibil pentru o jucătoare inteligentă şi experimentată ca Halep. Însă joi, Sbalenka nu prea a nimerit terenul advers, luând la ţintă fileul, de cele mai multe ori, precum şi spaţiile exterioare suprafeţei de joc, uneori chiar dincolo de liniile de dublu.

Halep nu s-a arătat descumpănită de "războinica" Sabalenka - sportiva din Belarus ţipă când loveşte mai tare decât oricare altă jucătoare din circuit, inclusiv Maria Şarapova. Românca a primit cu plăcere "cadourile" rivalei, a fost atentă să servească bine, să respingă uneori mingea, dar să o trimită înapoi în terenul advers, "liftată" puţin, iar Arina Sabalenka a făcut restul muncii liderului WTA. Din când în când, Halep a punctat cu precizie chirurgicală pentru o victorie fără emoţii.

Meciul a mers repede, fără schimburi lungi de mingi, datorită nerăbdătoarei sportive din Belarus (12 puncte direct câştigătoare - 22 greşeli neforţate). În primul set, Halep a condus cu 3-0 cu două break-uri, apoi a făcut şi ea cadou un ghem pe propriul serviciu, dar l-a luat imediat înapoi. La 5-1, Sabalenka a mai reuşit să puncteze pe tabelă o dată, dar apoi românca a încheiat setul cu 6-2, în 28 de minute,

Setul al doilea a avut acelaşi scor, după ce Halep a obţinut break-ul, la 2-2. Astfel, liderul WTA merge în semifinale după un meci de numai 57 de minute, cu 11 lovituri direct câştigătoare şi cu doar cinci erori neforţate.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 7-5, 7-5, pe sportiva Timea Babos din Ungaria, locul 56 WTA şi cap de serie numărul 8. Halep şi Begu sunt partenere la dublu, fiind în semifinalele probei de la Shenzhen.

Calificarea în penultimul act la simplu este recompensată la competiţia chineză cu un premiu de 43.663 de dolari şi cu 110 puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a pierdut în optimi la acest turneu, în faţa sportivei cehe Katerina Siniakova, scor 3-6, 6-4, 5-7. Halep a câştigat competiţia chineză în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.