Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile de finală ale China Open, după ce a beneficiat, marţi, de abandonul Magdalenei Rybarikova (Slovacia), locul 28 WTA, la scorul de 6-1, 2-1. Halep va evolua în manşa următoare cu Maria Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep face schimbări în jocul ei şi acestea par să o ajute. Cu o bună dispoziţie fizică, românca ridică nivelul de agresivitate şi variază loviturile. În plus, în meciul cu Rybarikova, Halep a încercat de câteva ori să vină la fileu, iar rezultatele nu au fost dezamăgitoare. Însă cel mai mult a protejat-o serviciul, cu o proporţie de reuşită a primului de 73 la sută. Şi cel de-al doilea a fost mai bine plasat, a avut un efect mai mare, astfel că a făcut destule puncte în acest fel, peste 50 la sută.

Obişnuită să varieze ea loviturile şi să macine cu slice-ul de rever, Rybarikova a fost obligată să alerge pe tot terenul de cadenţa loviturilor stânga-dreapta ale Simonei Halep. Jucătoarea din Slovacia a greşit mult, a servit destul de rău şi nici nu a mai fost la fel de dispusă la efert ca în partida anterioară cu sportiva din Constanţa, disputată la 10 august, la Toronto. Rybarikova a acuzat şi probleme fizice, ea solicitând un consult medical la scorul de 1-6, 1-2.

Setul I a fost un monolog al jucătoarei române. Cu două break-uri, la 1-0 şi la 3-0, ea a condus cu 5-0 şi a avut o minge de set. Rybarikova a anulat-o şi a obţinut primul ghem după mai multe egalităţi. Halep a făcut apoi 6-1 şi a pus capăt setului, după 36 de minte.

În setul al doilea, Halep a ratat un avantaj de trei mingi de break consecuive, în primul ghem. L-a scorul de 1-1, ea a câştigat pe serviciul adversarei, iar Rybarikova a acuzat o stare de rău şi s-a retras, după ceva mai mult de 50 de minute de joc.

La rândul ei, Maria Şarapova a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, pe compatrioata ei Ekaterina Makarova, locul 33 WTA, calificându-se în optimile de finală ale China Open.

Halep nu a învins-o niciodată pe Şarapova, în şapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată la China Open cu un premiu de 71.774 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.