Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 43 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandrova, 24 de ani, are un joc bazat pe forţă, mai ales pe cea a serviciului. Ea dă tare din poziţie statică şi atunci când are timp să se poziţioneze corect la minge, dar greşeşte deseori dacă este obligată să lovească din mişcare. Rusoaica a luat, miercuri, meciul pe cont propriu, căutând mereu să fie jucătoarea care încheie punctul. Cu agresivitate, cu un serviciu excelent şi cu un retur foarte bine executat, Alexandrova a pus-o în dificultate pe Halep nu de puţine ori.

Campioana de la Wimbledon a început meciul fără nerv, fără agresivitate şi fără precizie, cu o mobilitate redusă, lăsându-se dominată de adversara ei şi mizând mai mult pe erorile venite de dincolo de fileu. Românca nu a reuşit să o mişte suficient pe rusoaică, nici să o ţină departe de teren cu mingi lungi. În plus, Simona Halep a greşit mult şi i-a uşurat misiunea adversarei.

Însă jucătoarea din Constanţa s-a agăţat de meci şi nu a vrut să cedeze, nici când era condusă cu 6-3, 2-0 şi cu 6-3, 5-7, 4-3, 30-0 pe propriul serviciu, nici când glezna stângă a jenat-o iar. Şi, ca de atâtea ori, tenacitatea ei a dat rezultate. Fără să-şi ridice foarte mult nivelul, dar reducând numărul cadourilor, Halep a intrat uşor, uşor în meci, pe măsură ce resursele fizice ale rusoaicei au început să scadă. Atât de eficient şi de greu de returnat la început, serviciul Alexandrovei a scăzut treptat şi, fără arma ei principală, rusoaica a trebuit să cedeze.

Halep a obţinut o victorie muncită, dar este departe de forma ei optimă. Cu Alexandrova, românca a reuşit numai nouă lovituri direct câştigătoare şi 29 de erori neforţate. Raportul adversarei ei este la fel de slab, dar arată că Alexandrova a fost cea care a condus ostilităţile, după 35 de lovituri direct câştigătoare şi 51 de erori neforţate. Char dacă a pierdut, rusoaica a avut mai multe puncte realizate, 95, faţă de 94, Halep.

În primul set, cele două jucătoare au câştigat câte un ghem la zero cu serviciul, apoi Alexandrova a avut primele mingi de break, două, pe care Halep le-a salvat. Jucătoarea română a avut imediat 40-0 pe serviciul rivalei, dar rusoaica a anulat şi ea avantajul, cu servicii năpraznice. Halep a ratat o a patra minge de break, apoi şi-a pierdut serviciul. Halep nu s-a mai apropiat de adversară, care a mai câştigat o dată pe serviciul fostului lider WTA, la 5-3, punând capăt setului, cu 6-3, după 35 de minute de joc.

De la 2-1, în primul set, Simona Halep a câştigat doar un ghem din următoarele opt. În aceste condiţii, în setul al doilea, jucătoarea română a fost condusă cu 2-0, după un nou break al rusoaicei, în ghemul secund. Halep a reuşit rebreak-ul, apoi a egalat la 2. În acest ultim ghem, al patrulea, românca a acuzat dureri la glezna stângă, dar nu a cerut asistenţă medicală.

Cele două sportive şi-au fructificat serviciul, până la 5-5, când Simona Halep a reuşit un nou break, apoi jucătoarea română a închis setul cu 7-5, după 79 de minute de la start.

Decisivul a semănat cu un meci de box între doi pugilişti epuizaţi. La 0-1, Halep a salvat două mingi de break, apoi a fost ea cea care a câştigat pe serviciul advers, la 2-2, beneficiind de trei duble greşeli ale Alexandrovei. Jucătoarea română nu a putut să se desprindă, pentru că a făcut un joc slab pe propriul serviciu şi sportiva rusă a revenit, preluând apoi conducerea, cu 4-3. După ce a fost condusă pe propriul serviciu cu 30-0, Halep a câştigat toate ghemurile care au urmat şi meciul, cu 6-4, după două ore şi două minute.

În optimi, Halep o va întâlni pe americanca Madison Keys, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 16, sau pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 41 WTA.

Calificarea în această fază este recompensată la turneul american cu un premiu de 30.330 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Simona Halep a jucat trei finale la Cincinnati, în 2015, 2017 şi 2018, toate pierdute. Anul trecut, ea a fost întrecută în ultimul act de olandeza Kiki Bertens, scor 2-6, 7-6 (6), 6-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.