Simona Halep a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că finala de la Wimbledon, câştigată în faţa Serenei Williams, a fost cea mai bună zi din viaţa ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Serena este singura cu 23 de grand slam-uri, deci nu o putem compara pe Serena cu noi, toate, pentru că nu avem atâtea grand slam-uri, dar când intru pe teren este doar o altă adversară. Întotdeauna mă concentrez pe mine însămi, mai mult decât mă concentrez asupra jucătoarei împotriva căreia evoluez şi încerc să dau totul, să fac tot ce pot ca să câştig meciul. Sunt obişnuită să joc cu Serena, am făcut-o de multe ori şi ştiu la ce să mă aştept, voi încerca să-mi fac jocul meu şi să fiu încrezătoare. Meciul cu Serena de la Wimbledon cred că a fost unul dintre cele mai bune din viaţa mea, de fapt a fost cea mai bună zi din viaţa mea, m-am simţit foarte încrezătoare de atunci, am simţit fiecare minge, tot meciul, dar nu sunt diferită din punct de vedere psihic de atunci. Cred că două meciuri la rând nu pot fi la fel, aşa că sunt gata să mă confrunt cu ea, aici. Am nevoie de cel mai bun tenis împotriva ei, dar nu mă gândesc la cele două victorii pe care le am cu ea (n.r. - câştigate clar). Sunt pregătită şi pentru un meci lung, sunt pregătită să înfrunt orice, pentru că ştiu la ce să mă aştept. Trebuie doar să-mi fac jocul, este singurul lucru pe care ştiu să-l fac cel mai bine", a spus Halep.

Ea nu se teme de faptul că are de infruntat jucătoare puternice pe partea ei de tablou la Australian Open.

"Este multă putere. Am urmărit puţin meciul Serenei cu Arina Sabalenka, era o forţă imensă acolo. Dar nu sunt speriată de forţa care este în tenis acum, am experienţă, am jucat de multe ori cu astfel de jucătoare şi le-am bătut pe majoritatea. Sunt încrezătoare cu modul meu de a juca, nu înseamnă prea mult puterea pentru mine", a precizat ea.

Întrebată cum se simte după victoria cu numărul 100 la un grand slam, Halep a răspuns: "Mă simt bine, e o performanţă frumoasă şi sunt fericită că am atins acest număr şi hai să sperăm că să mai mult de acum înainte!"

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, duminică, pentru a cincea oară în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, în optimi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe poloneza Iga Swiatek, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15.

Halep va juca în faza următoare cu americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10. Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.