Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2, pe Mihaela Buzărnescu, locul 53 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de la Wimbledon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep a câştigat acest meci, dar impresia artistică i-a aparţinut Mihaelei Buzărnescu, jucătoarea care a acceptat jocul, şi-a luat responsabilitatea de a face punctele şi nu le-a aşteptat să vină din erorile adversarei. Halep a fost pasivă mult timp din meci şi nu a impresionat decât prin defensiva ei deosebită, prin rezistenţa fizică mai bună şi prin tenacitate.

Cele două românce au început cu multe greşeli întâlnirea lor de grand slam. Buzărnescu a intrat pe teren cu gândul să fie cât poate de agresivă, indiferent de consecinţe, de precizia loviturilor. Cu multe greşeli neforţate, fără a se baza pe serviciu, Mihaela Buzărnescu a fost o pradă uşoară pentru Simona Halep în prima parte a meciului.

Fostul lider WTA nu a excelat nici ea la serviciu, dar a ştiut să absoarbă presiunea adversarei, atâta câtă a fost. Halep s-a apărat bine şi a penalizat ori de câte ori a avut ocazia atacurile slab pregătite ale Mihaelei.

Halep a condus cu 6-3, 2-0 şi 40-15, moment în care jocul s-a întors cu 180 de grade. Agresivitatea Mihaelei Buzărnescu a început să dea roade, iar "Miki" a pus punct după punct în dreptul ei, pentru că a limitat foarte mult numărul cadourilor. Simona Halep a fost fără replică aproape, fiind depăşită clar de loviturile când în forţă, cand scurte ale adversarei. Foarte bine poziţionată la retur, adeptă a schimburilor puţine de lovituri şi cu un joc mai variat, Buzărnescu a reuşit să împingă meciul în decisiv, după o prestaţie spectaculoasă pe alocuri.

Decisivul a fost incandescent, cu cele două jucătoare evoluând la intensitate maximă. Halep a luat un avantaj important, Buzărnescu s-a apropiat, dar favorita numărul 7 a avut nervii mai tari şi a rezistat mai bine fizic, câştigând partida.

Setul I a fost un festival al break-urilor şi rebreak-urilor. Halep a condus cu 2-0, după un break în ghemul I, Buzărnescu a revenit şi a egalat la 2, apoi la 3.

Au urmat cinci ghemuri câştigate la rând de Simona Halep. După primele trei, setul I s-a încheiat cu 6-3 pentru favorită, după 29 de minute de joc.

Halep a condus cu 2-0 şi 40-15 în setul al doilea, dar şi-a pierdut serviciul. În loc de 3-0 s-a făcut foarte repede 2-4, sportiva de 31 de ani câştigând 17 puncte, în timp ce jucătoarea de 27 de ani numai cinci.

La scorul de 4-2, 30-30, pentru Mihaela Buzărnescu, pe serviciul Simonei, meciul a fost întrerupt câteva minute, deoarece i s-a făcut rău unui spectator.

Pauza neprevăzută a ajutat-o pe Simona Halep, care a egalat la 4. Jucătoarea din Constanţa a avut apoi o şansă de 5-4, pe propriul serviciu, pe care nu a fructificat-o, astfel că rivala ei a luat rebreak-ul şi în ghemul următor a pus capăt setului, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

Halep a început bine şi decisivul, pe de o parte pentru că şi-a ridicat puţin nivelul de joc şi pe de altă parte pentru că Mihaela Buzărnescu şi-a mai pierdut din precizia loviturilor. Cu un break obţinut greu în ghemul secund, Halep a condus cu 3-0. Jucătoarea din Bucureşti nu a cedat şi s-a apropiat la 2-3, după un break, în ghemul al cincilea. Din nefericire pentru ea, resursele i s-au epuizat şi Halep s-a desprins decisiv, încheind meciul cu 6-2, după o oră şi 51 de minute de joc. 

Mihaela Buzărnescu a avut o dispută cu arbitrul de scaun în ultimul ghem. Arbitrul de linie a dat aut la o minge lungă trimisă de Halep, care a cerut reluarea fazei. Mingea a fost bună, iar Mihaela se aştepta la rejucarea punctului, însă arbitrul de scaun a decis în favoarea Simonei.

În turul al treilea, Halep va evolua cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 49 WTA.

Cu Halep, jucătoarea din Belarus a jucat de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. Românca a câştigat ultimele două partide, una pe iarbă, în 2017, în optimi, la Wimbledon, scor 7-6 (3), 6-2, şi una pe hard, în 2015, în sferturi, la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4. Succesele Victoriei Azarenka sunt din 2012, la Linz, scor 6-1, 6-1, şi la Doha, scor 6-3, 6-1, ambele în optimi.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 111.000 de lire sterline (123.00 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.