Mijlocaşul Vad Achim şi-a reziliat contractul cu FC Dinamo, a anunţat, marţi, Adrian Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului "alb-roşu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primilor trei (n.r. - Ante Puljici, Diego Fabbrini şi Adam Nemec) le-am denunţat contractele, conform legii insolvenţei, nu a fost vorba de o reziliere ca act bilateral, iar în privinţa lui Achim am semnat rezilierea de comun acord. Ne-am despărţit de Achim în termeni amiabili, în schimb ceilalţi trei jucători cred că toţi vor încerca să-şi valorifice drepturile juridice. (n.r. - despre faptul că Fabbrini revendică peste 400.000 de euro, toate salariile pe care avea de încasat de la Dinamo) S-a deschis procedura insolvenţei, drepturile de dinaintea procedurii este foarte clar ce se întâmplă cu ele. În principiu, procedurile deschise la FIFA se suspendă prin prisma procedurilor insolvenţei. Cred că fiecare poate să facă ce îşi doreşte el. Momentul important este cel în care se pronunţă instanţa, nu cel al depunerii cererii. Nu cred că vor putea obţine ceea ce îşi dorea domnul Manea (n.r. - impresarul lui Fabbrini). Pentru ceea ce este de luat de dinaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, îşi vor lua conform planului de reorganizare. Pentru ceea ce speră să obţină, aşa cum spunea domnul Manea de Fabbrini, există un text foarte clar în Legea Insolvenţei, în care se spune că nu se poate adăuga nimic creaţelor de dinaintea deschiderii procedurii după data deschiderii. Ca să folosim un termen profan, se îngheaţă datoriile la data deschiderii procedurii, niciun fel de accesorii nu mai pot să curgă, majorări, dobânzi, penalităţi, nimic nu mai poate fi adăugat creanţei cu care a surprins creditorul la data deschiderii procedurii. După ce tabelul de creditori rămâne definitiv, avem 30 de zile pentru depunerea planului de reorganizare, pe care ne propunem să-l avem până la data licenţierii pentru sezonul viitor, 31 martie 2022. Suntem în perioada de observaţie, aşa se numeşte, după această perioadă se poate propune şi vota un plan de reorganizare, respectiv se poate intra în faliment. (n.r. - despre plata salariilor) Dacă avem un contract care este activ în acest moment trebuie să plătim potrivit contractului respectiv. Cu jucătorii care au salarii foarte mari putem negocia cu ei, dar nu sunt obligaţi să accepte negocierea şi dacă nu putem să negociem şi credem că nu putem suporta salariile lor, putem să le denunţăm, aşa cum am făcut cu cei trei despre care am discutat mai devreme", a declarat Zăvăleanu, la DigiSport.

Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, încheierea raporturilor contractuale cu jucătorii Ante Puljici, Diego Fabbrini şi Adam Nemec, potrivit directorului executiv Iuliu Mureşan.

"RTZ & Partners, în calitate de administrator judiciar al societăţii noastre, a decis încetarea raporturilor contractuale cu trei dintre componenţii lotului, este vorba de Puljici, Fabbrini şi Nemec. Pe această cale le transmitem mult succes în carieră!", a precizat Iuliu Mureşan.

Tribunalul Bucureşti, prin Secţia a VII-a Civilă, a dispus în data de 26 iunie 2021 admiterea cererii clubului Dinamo Bucureşti de deschidere a procedurii generale privind insolvenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.