Federaţia Turcă de Fotbal a depus, joi, la sediul UEFA de la Nyon, dosarul de candidatură pentru Campionatul European de fotbal din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Le ceremonia de la forul european, Turcia a fost reprezentată, printre alţii, de preşedintele federaţiei, Yıldırım Demirören, şi de ambasadorul candidaturii, Bariş Telli, fotbalist paralimpic, care a avut un picior amputat.

Forul turc a anunţat intenţia de a organiza Euro-2024 în martie şi a depus dosarul cu o zi înainte de expirarea perioadei, 27 aprilie.

Pentru organizarea competiţiei europene mai candidează Germania, care a depus, marţi, dosarul.

Germania a organizat ultima dată CE în 1988, când era divizată în RFG şi RDG, iar în 2006 a găzduit Cupa Mondială. Ediţia următoare a CE va avea loc în 2020, în mai multe oraşe europene, între care se numără şi Bucureştiul. Ultima ediţie avut loc în Franţa, în 2016.

Gazda competiţiei din 2024 va fi stabilită la 27 septembrie, de Comitetul Executiv al UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.