Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a renunţat la valoarea mai mare a golurilor marcate în deplasare la competiţiile pe care le organizează, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia, anunţată după reuniunea Comitetul Executiv de la Ljubljana, va fi pusă în aplicare din sezonul 2022-2023 şi va fi valabilă la toate cupele europene şi la alte competiţii organizate de EHF.

În cazul în care se va înregistra o diferenţă egală de goluri după două jocuri dintr-o fază eliminatorie, se va trece la executarea loviturilor de departajare de la 7 metri.

Primul for european care a recurs la eliminarea regulii golurilor marcate în deplasare a fost UEFA, în urmă cu zece luni. La fotbal, în caz de diferenţă de goluri egală după două partide tur-retur se dispută prelungiri şi, dacă este nevoie, se trece la executarea loviturilor de departajare.

Noile prevederi au fost deja aplicate în acest sezon al cupelor europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.