Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, şi-a exprimat şi el părerea critică privind mutarea turneului de la Roland Garros, în septembrie, fără consultarea forurilor de tenis şi jucătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nimeni nu vrea ca turneul de la Roland Garros să fie anulat, doar ca toţi să lucreze împreună pentru a găsi o dată care are sens, când lucrurile se vor limpezi un pic. Jucători, turnee, grand slam-uri, bărbaţi şi femei, toţi într-o cameră. Acum este un pic devreme pentru răspunsuri", a spus antrenorul jucătoarei care a câştigat ediţia din 2018 a French Open, pe Twitter.

După mutarea turneului de la Roland Garros în septembrie, federaţia americană a precizat că nu se gândeşte deocamdată să modifice programul US Open, care ar urma să se încheie la 13 septembrie, cu o săptămână înainte de startul nou-programatului French Open.

USTA, care evaluează toate posibilităţile, inclusiv o amânare a turneulului dacă răspândirea coronavirusului se va extinde, a criticat indirect modificarea unilaterală făcută de Federaţia Franceză de Tenis (FFT) în calendarul grand slam-urilor.

"Într-o vreme în care lumea se uneşte, noi recunoaştem că o astfel de decizie nu ar trebui luată în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de grand slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF şi cu toţi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup", a precizat forul american.

"Aceasta este o afirmaţie şi poziţie potrivite în legătură cu un turneu viitor, spre deosebire de prietenii noştri de la Roland Garros. Hai să luăm o pauză, să ne luăm suficient timp şi să încercă să protejăm cele patru grand slam-uri ca o prioritate, dar să o facem împreună, ca un întreg. ATP, WTA, ITF şi grand slam-urile împreună", a comentat Cahill comunicatul USTA.

Organizatorul turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis (FFT), a anunţat, marţi, amânarea celui de-al doilea grand slam al anului, din cauza pandemiei de coronavirus. Competiţia era programată între 24 mai şi 7 iunie, iar noul interval stabilit de organizatori este 20 septembrie - 4 octombrie.

"Cu scopul de a garanta sănătatea şi securitatea tuturor celor implicaţi în pregătirea acestui turneu, FFT a decis să organizeze ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros din 20 septembrie până în 4 octombrie", a precizat FFT, într-un comunicat.

Se pare că decizia FFT de a amâna French Open, turneu care se dispută sub egida Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), pentru septembrie, la o săptămână după încheierea US Open, ultimul grand slam al anului, a luat prin surprindere pe toată lumea, jucători, ATP şi WTA. Forurile profesioniste nu au comentat încă acest subiect, dar au făcut-o deja unii jucători.

"Asta este nebunie. Anunţ important al schimbării datelor turneului de la Roland Garros, la o săptămână după US Open. Nicio comunicare cu jucătorii sau cu ATP. Avem zero de spus în acest sport. E timpul să ne unim", a declarat tenismenul canadian Vasek Pospisil, membru al consiliului jucătorilor din ATP.

Perioada aleasă de organizatorii French Open cade peste alte competiţii programate în mod tradiţional în acele date, turneele ATP de la Metz, Sankt Petersburg, Chengdu, Sofia, Zhuhai şi Laver Cup de la Boston, precum şi cele WTA de la Guangzhou, Seul, Tokyo şi Wuhan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.