Fanii echipelor Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers vor fi în număr mare în oraşul Sevilla, unde va avea loc, miercuri, de la ora 22.00, finala Ligii Europa, deşi doar o mică parte dintre ei va avea acces pe Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale se confruntă cu un aflux uriaş de suporteri din Scoţia şi Germania. Potrivit BBC, în oraşul spaniol sunt aşteptaţi până la 150.000 de fani, 100.000 de scoţieni şi 50.000 de germani.

Însă Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan nu poate găzdui mai mult de 42.700 de spectatori, iar UEFA a alocat doar 9.500 de bilete fiecărui club, restul fiind pentru localnici şi invitaţi.

Nu toată lumea va veni cu un bilet la finală, aşa că acei fani care doresc să se bucure de atmosferă vor trebui să fie primiţi cât mai bine.

Aproape 5.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi la Sevilla pentru a asigura securitatea, a precizat BBC. Va fi pus în aplicare un "plan special de curăţenie", cu 200 de lucrători care vor face curat pe străzi în ziua finalei, şi vor fi instalate 110 de toalte în cele mai aglomerate locuri din oraş.

Pentru a evita ca suporterii fără bilet să aglomereze oraşul, fanii lui Rangers vor fi invitaţi la Stadionul Olimpic, cu o capacitate de 57.000 de locuri, pentru a urmări meciul pe un ecran gigant.

Un aranjament similar va fi făcut pentru fanii lui Frankfurt, dar nu pe un stadion, ci în celebrele grădini Prado de San Sebastián, unde va fi de asemenea folosit un ecran gigant pentru a transmite meciul.

Glasgow Rangers va juca prima finală europeană de când a pierdut Cupa UEFA, precursoarea Ligii Europa, în faţa echipei Zenit Sankt Petersburg, în 2008 (0-2).

Eintracht Frankfurt, în schimb, nu a mai jucat o finală continentală de când a câştigat în 1980 (3-2, 1-0) tot Cupa UEFA, împotriva unui alt club german, Borussia Monchengladbach.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.