Comitetul de experţi care consiliază guvernul italian a recomandat să nu fie mărit numărul de spectatori care pot asista la meciurile din Serie A, în prezent limitat la 1000 pentru fiecare partidă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul tehnic şi ştiinţific a pus capăt astfel ideii unei măriri a numărului de spectatori, care era dorită de unii participanţi în Serie A. Solicitarea era ca guvernul să permită ca stadioanele să poată fi ocupate la 25 la sută din capacitate. “Nu sunt reunite condiţiile pentru o mărire a numărului de spectatori”, au precizat experţii.

De duminica trecută, la competiţiile sportive în aer liber din Italia este autorizată prezenţa a cel mult o mie de spectatori, cu respectarea măsurilor sanitare (distanţare, măşti, măsurarea temperaturii).

“Sunt un mare iubitor de fotbal, dar în acest moment prioritatea în Italia trebuie să fie şcolile, nu stadioanele. Virusul circulă, să nu facem greşeli”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.