Echipa de Formula 1 Red Bull a anunţat, vineri, angajarea pilotului mexican Sergio Perez, fost la Racing Point, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perez îi ia locul thailandezului Alexander Albon şi va fi coechipier cu olandezul Max Verstappen.

"Alex este un membru apreciat al echipei şi ne-am gândit mult la această decizie. După ce am evaluat toate datele şi performanţele relevante, am decis că Sergio este pilotul potrivit pentru a fi coechipierul lui Max în 2021 şi aşteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm la Red Bull Racing. Alex rămâne o parte importantă a echipei noastre în calitate de pilot de teste şi de rezervă, cu un accent cheie pe dezvoltarea monopostului 2022 şi dorim să îi mulţumim pentru munca sa dificilă şi pentru contribuţia sa", a declarat directorul echipei, Christian Horner.

"Sunt foarte fericit să împărtăşesc acest lucru cu voi toţi, voi pilota pentru Red Bull Racing în 2021", a declarat Perez, pe reţelele de socializare.

Perez devine primul pilot care a semnat pentru Red Bull din afara echipei secunde a producătorului austriac de băuturi energizante, Toro Rosso, după Mark Webber, care a venit de la Williams, în 2007.

Sergio Perez, 30 de ani, este unul dintre cei mai talentaţi piloţi de pe grila Formulei 1, însă contractul său cu echipa Racing Point, fostă Force India, a fost reziliat.

Omul de afaceri canadian Lawrence Stroll, care a cumpărat Force India şi a transformat-o în Racing Point, i-a preferat în echipa lui pe fiul său, Lance Stroll, şi pe germanul Sebastian Vettel, care a evoluat până în acest an la Ferrari.

Sergio Perez a concurat şapte sezoane ca pilot al Racing Point/Force India şi mai avea contract până în 2022. El a mai evoluat pentru Sauber şi pentru McLaren. 

Mexicanul a reuşit anul acesta cel mai bun sezon din carieră, obţinând prima lui victorie într-un mare premiu, la Sakhir Grand Prix, desfăşurat în Bahrain, şi un loc 2, la Turkish Grand Prix.

Perez a ocupat locul al patrulea în clasamentul piloţilor, cu 125 de puncte, după campionul mondial Lewis Hamilton - 347 de puncte, după coechipierul acestuia de la Mercedes, Valtteri Bottas - 223 de puncte, şi după olandezul Max Verstappen de la Red Bull - 213 puncte.

Cu două podiumuri în 26 de curse pentru Red Bull, locul 3 la Marele Premiu al Bahrainului şi aceeaşi poziţie la Marele Premiu al Toscanei, departe de performanţele colegului său Verstappen, Albon, 24 de ani, locul 7, cu 105 puncte în 2020, nu i-a impresionat pe conducătorii Red Bull să-i ofere un nou contract de pilot titular.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.