Jucătoarea de tenis Serena Williams şi pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton ar face parte dintr-un grup de investitori care intenţionează să cumpere clubul Chelsea, informează postul Sky Sports, citat de dalymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul l-ar avea în frunte pe Martin Broughton, fost preşedinte al British Airways şi al clubului Liverpool. Broughton este suporter al echipei Chelsea şi ar fi convins numeroşi investitori în eforturile sale de a strânge fondurile necesare achitării unei sume de circa 2,5 miliarde de lire sterline (trei miliarde de euro), la cât se estimează că s-ar vine clubul londonez.

Participaţia celor două vedete ale sportului ar fi de 10 milioane de lire sterline (12 milioane de euro) fiecare.

Sky News susţine, de asemenea, că Hamilton ar urma să "joace un rol oficial în viitoarele eforturi ale clubului Chelsea de a promova diversitatea, echitatea şi incluziunea", dacă oferta lui Broughton va fi acceptată.

Hamilton este un suporter declarat al rivalei echipei Chelsea, Arsenal Londra.

Serena Williams mai este implicată financiar la Angel City, o nouă echipă feminină de fotbal, cu sediul în Los Angeles, care va evolua în sezonul 2022 al Ligii Naţionale nord-americane.

Chelsea, actuala deţinătoare a Ligii Campionilor, este scoasă la vânzare din martie, cu puţin timp înainte ca proprietarul rus Roman Abramovici să fie lovit de sancţiuni din partea guvernului Marii Britanii, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.