Serena Williams, acum pe locul 449 WTA, ar putea fi cap de serie numărul 1 la Wimbledon, cu condiţia ca la ora tragerii la sorţi să se număre printre primele 32 de jucătoare participante, conform ierarhiei WTA. Serena Williams a câştigat de şapte ori turneul de la Wimbledon, iar competiţia de la All England Club este singura care poate să nu respecte ordinea din clasamentele ATP şi WTA în stabilirea favoriţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au fost excepţii când jucătorii au fost urcaţi în ierarhia favoriţilor, dacă se aflau în Top 32 (n.r. - numărul total de favoriţi pe tablourile de simplu)", a declarat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club, pentru BBC.

Însă el a precizat că este puţin probabil să i se ofere Serenei Williams statut de favorită dacă va fi clasată în afara Top 32 WTA, în săptămâna tragerii la sorţi. 

"Vom respecta orice înţelegere avem, dar eu cred că este puţin probabil ca o jucătoare din afara Top 32 să fie pusă în Top 32. Reversul este acela că, atunci când un jucător intră în Top 32, altul care a muncit din greu tot anul ca să intre în Top 32 va fi dat afară. Serenei i s-ar putea oferi orice consideraţie favorabilă la o cerere de wild card. Dar noi spunem întotdeauna că nicio decizie nu se ia înaintea întrunirii pentru acordarea invitaţiilor, din 19 iunie. Din nefericire, nu vor fi niciun fel de excepţii de la această regulă. Dar este corect să spun că Serena ar avea un caz foarte bun", a afirmat Lewis.

Turneul de la Wimbledon începe la 2 iulie.

Fostul tenismen James Blake, acum directorul turneului Miami Open, a declarat că regula stabilirii capilor de serie ar trebui schimbată, pentru ca jucătoare precum Serena Williams să beneficieze de statut de favorite la revenirea în circuit după o perioadă de maternitate.

"Are sens să protejezi pe cineva care a născut. Regulile ar trebui să o ajute să beneficieze de o tragere la sorţi mai uşoară şi un culoare mai bun. Astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Ea a câştigat acest trofeu de atât de multe ori, încât are nevoie de protecţie. Nu este ca şi cum ar fi părăsit circuitul din cauza unei accidentări sau pentru că şi-a pierdut pasiunea pentru tenis. A născut un copil, ceea ce ar trebui sărbătorit, astfel că atunci când revine ar trebui să existe o perioadă de graţie, în care să continue să fie cap de serie", a declarat Blake, după ce tragerea la sorţi le-a pus faţă în faţă în primul tur al Miami Open pe Serena Williams şi pe japoneza Naomi Osaka, câştigătoarea de la Indian Wells.

Şi Simona Halep, liderul WTA la zi, a spus, după Indian Wells, că ar ceda buroasă statul de cap de serie numărul 1 în favoarea Serenei Williams.

După ce a născut în septembrie trecut, fostul lider WTA a revenit oficial în competiţiile de simplu la turneul de la Indian Wells, la care a fost învinsă de sora ei, Venus Williams, în turul al treilea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.