Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, care a câştigat Australian Open, după ce şi-a învins sora mai mare, Venus, scor 6-4, 6-4, a declarat la ceremonia de premiere că sora sa este inspiraţia ei şi a ajutat-o să obţină al 23-lea titlu de Grand Slam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mulţumesc lui Dumnezeu, m-am rugat şi m-am rugat, a fost greu, dar am reuşit. O felicit pe Venus, este uimitoare. Nu puteam să câştig un al 23-lea turneu fără ea, este inspiraţia mea. Merită aplauze pentru că a revenit aici, anul viitor va fi aici din nou. Încerc să rămân aici cât de mult pot, mulţumesc echipei mele, voluntarilor şi organizatorilor. Vă iubesc!", a declarat Serena Williams după finală.

Şi sora ei, Venus, a mulţumit fanilor pentru că i-au fost aproape: "Mulţumesc că sunt aici, că pot trăi acest moment, sunt fericită că pot juca în faţa acestei lumi. Mulţumesc Serenei, e sora mea mai mică dacă nu ştiaţi. Felicitări, Serena, pentru numărul 23, m-am bucurat mereu pentru tine şi dacă nu am fost acolo, ai fost tu. Sunt foarte mândră de tine. Mamă, tată, vă iubesc, mă bucur că am putut reveni aici", a spus Venus la ceremonia de premiere.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a câştigat primul Grand Slam al anului, Australian Open, după ce şi-a învins sora mai mare, Venus, în finala de la Melbourne, scor 6-4, 6-4. La 35 de ani, Serena redevine numărul 1 mondial, recuperându-şi titlul de care a fost deposedată de germana Angelique Kerber, după US Open 2016.

Serena Williams a obţinut al 23-lea titlu de Grand Slam şi a depăşit recordul stabilit de Steffi Graf, de 22 de titluri.

În faţa americancei se află Margaret Court, cu 24 de titluri majorie, însă australianca a câştigat doar 11 în Era Open a tenisului.

Williams era liderul clasamentului mondial din 18 februarie 2013, dar a pierdut locul în 9 septembrie 2016, după ce a fost învinsă de Karolina Pliskova în semifinale la US Open.

Surorile Williams s-au mai întâlnit în finală la Melbourne în 2003, atunci Serena impunându-se cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-4. Cele două s-au întâlnit pentru a noua oară într-o finală de Grand Slam şi pentru a 26-a oară la un turneu.

Venus are 36 de ani şi s-a aflat în finală la Australian Open pentru prima dată după 14 ani.

La finalul meciului de o oră şi 21 de minute, cele două surori s-au îmbrăţişat pe teren.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.