Naţionala de volei feminin a Serbiei a cucerit duminică, la Ankara, titlul european, după ce a învins reprezentativa Turciei, cu scorul de 3-2, în finala competiţiei. Serbia, campioană mondială en-titre, a eliminat România în optimile de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe seturi a fost 21-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-13, după 132 minute de joc.

În semifinale, Serbia a trecut de Italia, cu 3-1, iar Turcia a dispus de Polonia cu acelaşi scor.

Medalia de bronz a revenit Italiei, scor 3-0, cu Polonia.

Naţionala României a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului European de Serbia (scor 3-0).

Calificarea în optimile de finală ale CE a fost obiectivul naţionalei tricolore la această ediţie.

În grupa A, România a obţinut următoarele rezultate: 0-3 cu Olanda, 3-1 cu Ungaria, 3-1 cu Estonia, 1-3 cu Croaţia şi 0-3 cu Azerbaidjan.

România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat al echipei tricolore datează din 1963, când a obţinut medalia de bronz.

Şi naţionala masculină a României va juca la Campionatul European, programat între 12-29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.