Preşedintele UEFA, Alexander Ceferin, a cerut miercuri Europei să ajute la eliminarea huliganismului, pe care l-a numit "cancerul fotbalului", la câteva zile după ce un bărbat a fost ucis în violenţe dinaintea unui meci dintre AEK Atena şi Dinamo Zagreb, în Grecia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o întâlnire cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Atena, Ceferin a declarat că problema este la nivel european şi că este nevoie de cooperare pentru a evita repetarea unor astfel de incidente.

"Acesta este cancerul fotbalului, iar aceia nu sunt fani ai fotbalului", a spus Ceferin. "Am ajuns într-o poziţie în care trebuie să spunem ‘stop’... trebuie să oprim acest lucru. Violenţa şi huliganismul nu sunt doar o problemă a Greciei", a menţionat el, adăugând că ţările europene, instituţiile şi mass-media trebuie să colaboreze pentru a contribui la eliminarea violenţei din fotbal.

Peste 100 de persoane, majoritatea cetăţeni croaţi, au fost acuzate de infracţiuni şi reţinute în aşteptarea procesului în urma violenţelor care au dus la înjunghierea mortală a lui Michalis Katsouris, un fan al AEK, în vârstă de 29 de ani, la Atena, au anunţat autorităţile elene. Arestările înainte de proces au dus la tensiuni între Grecia şi Croaţia la nivel politic.

Diplomaţii greci au declarat că ministrul de Externe al ţării, George Gerapetritis, l-a asigurat pe omologul său croat că drepturile celor reţinuţi vor fi pe deplin respectate.

Grecia a făcut eforturi repetate pentru a reforma fotbalul, care a fost afectat de violenţă pe teren şi în afara lui.

Anul trecut, un fan de 19 ani a fost bătut şi înjunghiat mortal în faţa stadionului echipei Aris Salonic.

Mitsotakis a declarat că Grecia analizează o înăsprire suplimentară a regulilor pentru a contribui la eliminarea violenţei de la evenimentele sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.