Floretista poloneză Julia Walczyk Klimaszyk şi floretistul croat Petar Files, ambii de la Rapid, s-au impus joi în ediţia 2023 a Cupei României la floretă seniori, în probele feminină şi masculină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Croatul Petar Files (26 de ani), de la CS Rapid a dispus în finala masculină a Cupei României pentru seniori de sârbul Velijko Cuk (23 de ani), legitimat la CSA Steaua, cu scorul de 15-7. Medaliile de bronz ale competiţiei masculine au fost câştigate de Andrei Ciobănică (CS Rapid Bucureşti) şi Alexandru Sîrb (CSA Steaua).

Tot joi, la Timişoara, Julia Walczyk Klimaszyk, sportiva poloneză legitimată la CS Rapid, a câştigat Cupa României la floretă feminin, după o finală disputată împotriva Emiliei Corbu, tot de la Rapid. Julia a obţinut victoria cu scorul de 15-6. Medaliile de bronz ale întrecerii au fost cucerite de Andreea Dincă (CSA Steaua) şi Mălina Călugăreanu (CSA Steaua).

Julia Walczyk Klimaszyk a câştigat în vară medalia de aur a Jocurilor Europene de la Cracovia, în concursul individual. Printre medaliile obţinute în carieră de floretista în vârstă de 25 de ani se numără bronzul pe echipe, cu Polonia, la Jocurile Mondiale Universitare 2017 (Taipei), bronz atât la individual, cât şi cu echipa la Jocurile Mondiale Militare Wuhan 2018. În 2015, Julia Walczyk Klimaszyk a fost vicecampioană mondială de junioare la floretă, cu echipa Poloniei.

În anul 2023, poloneza a cucerit şi titlul naţional al senioarelor cu echipa Rapidului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.