Sezonul schiorului norvegian Aleksander Aamodt Kilde este încheiat, sportivul dislocându-şi umărul în urma unei căzături în timpul unei curse de coborâre din Cupa Mondială, sâmbătă, la Wengen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căzând chiar înainte de finalul traseului din Alpii elveţieni, schiorul în vârstă de 31 de ani s-a izbit de plasa de siguranţă.

Kilde a primit îngrijiri medicale înainte de a fi urcat cu într-un elicopter şi transportat la un spital din Berna.

Medicul echipei Norvegiei de schi alpin, Marc Jacob Strauss, a confirmat duminică pentru postul de televiziune NRK că sportivul va fi indisponibil pentru restul sezonului.

"Aleksander a avut umărul dislocat şi o tăietură la gambă. Nu are nicio fractură, dar este plin de vânătăi", a declarat Strauss. "Sezonul s-a terminat, sezonul de schi s-a terminat. Acum ne propunem ca el să fie pregătit pentru sezonul următor".

Austriacul Marco Schwarz şi francezul Alexis Pinturault au suferit, de asemenea, accidentări care le-au încheiat sezonul în cursele de Cupă Mondială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.