Chelsea a înregistrat o pierdere totală netă de 121,3 milioane de lire sterline (138,01 milioane de euro) pentru exerciţiul financiar 2021-22. „Cheltuieli extraordinare şi pierderi de venituri” după sancţiunile impuse fostului proprietar Roman Abramovici, a anunţat, luni, clubul din Premier League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarul rus Abramovici a scos clubul la vânzare la începutul lunii martie a anului trecut, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Sancţiunile impuse de guvernul britanic lui Abramovici au complicat, de asemenea, procesul de vânzare.

Chelsea nu a avut voie să vândă bilete, ceea ce a dus la o pierdere de venituri, în timp ce cheltuielile lor de operare au fost, de asemenea, reduse din cauza restricţiilor guvernamentale până când vânzarea a fost finalizată la sfârşitul lunii mai.

„În această perioadă, clubul a fost restricţionat într-o serie de domenii, inclusiv capacitatea de a vinde bilete pentru meciuri şi abonamente pentru sezon, de a vinde produse, de a accepta rezervări de evenimente, precum şi de a semna contracte cu jucători şi parteneri comerciali, ceea ce a dus la un nivel extraordinar. cheltuieli şi pierderi de venituri”, a anunţat Chelsea.

În plus, este de aşteptat ca unele dintre aceste limitări să aibă un impact asupra finanţelor în anii următori, ca urmare a impactului pe termen lung al restricţiilor privind încheierea de noi contracte.

În schimb, veniturile clubului londonez au crescut, în principal ca urmare a veniturilor mai mari din ziua meciului şi a drepturilor comerciale, pe măsură ce fanii s-au întors pe stadioane în urma pandemiei de Covid-19.

„În ciuda pierderilor din exerciţiul financiar şi a dificultăţilor operaţionale din cauza sancţiunilor, clubul continuă să respecte reglementările financiare ale UEFA şi Premier League”, a anunţat Chelsea.

Chelsea a fost cumpărată de un grup de investiţii condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi Clearlake Capital, care a investit peste 600 de milioane de euro în transferuri de jucători în cele două perioade de mercato.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.