Comisia de Etică şi Fair Play a Federaţiei Ucrainene de Fotbal propune ca fostul internaţional Anatoli Timoşciuk, în prezent antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, să fie scos din registrul jucătorilor naţionalelor Ucrainei şi să piardă licenţa de antrenor şi titlurile obţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia cere următoarele, potrivit site-ului uaf.ua:

1 Să se recunoască faptul că Anatoli Oleksandrovici Timoşciuk a încălcat clauza 1, partea 4 a articolului XNUMX al Codului de Etică şi Fair Play al UAF.

2 Secretarul Comisiei UAF de Etică şi Fair Play să fie instruit să contacteze UAF SCC cu următoarele propuneri:

  • Ca Timoşciuk să fie privat de licenţa Pro de antrenor emisă de Centrul de Licenţiere al UAF;
  • Ca administraţia UAF să ceară augtorităţilor publice să îl priveze pe Timoşciuk de toate premiile de stat şi titlurile de onoare;
  • Ca Timoşciuk să fie privat de toate titlurile de câştigător sau de vicecampion în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei;
  • Ca Timoşciuk să fie exclus din registrul oficial al jucătorilor echipelor naţionale ale Ucrainei".

Anatoli Timoşciuk a jucat pentru naţionala Ucrainei în perioada 2000-2016 şi este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144). El a evoluat în Ucraina pentru Volin Luţk şi Şahtior Doneţk. Cu Şahtior a câştigat şapte trofee.

Din 2017 el este antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, unde iniţial a colaborat cu Mircea Lucescu.

Federaţia ucraineană îl acuză pe Timoşciuk că de la începutul atacării Ucrainei de către Rusia el nu a ăfcut nicio declaraţie publică în legătură cu acest conflict şi nu a pus capăt colaborării cu “clubul atacatorilor”.  El a rămas tăcut şi şi-a continuat activitatea la Zenit. “Făcând această alegere conştientă, Timoşciuk strică imaginea fotbalului ucrainean şi încalcă clauza 1.4, partea 1 a articoului 4 din Codul de Etică şi Fair Play UAF”, a explicat forul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.