La Campionatul Mondial de Şah, codurile vestimentare nu sunt o glumă. În Uzbekistan, o jucătoare olandeză a fost amendată pentru că purta pantofi sport în competiţie, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Internaţională de Şah cere jucătorilor să se îmbrace corespunzător. De exemplu, nu se tolerează purtarea de şlapi sau pantaloni scurţi, iar costumele sunt adesea necesare pentru cei mai buni specialişti din lume în cele mai prestigioase turnee.

Sportiva olandeză Anna-Maja Kazarian a fost amendată cu 100 de euro şi i s-a cerut să treacă de la pantofi sport la pantofi cu toc.

"Unul dintre arbitri m-a oprit şi m-a întrebat dacă pot să-mi schimb pantofii, deoarece erau "pantofi ciudaţi" şi consideraţi "pantofi sport". Chiar mă doare să merg în ei şi nu vreau absolut deloc să-mi folosesc adidaşii Burberry pentru sport", a afirmat jucătoarea, care a considerat amenda "ridicolă".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.